Conferinţa ZF/BT Hello, Cluj! Felicia Tulai, Luna Solai: Este greu să găseşti oameni care să-şi dorească să muncească. Ajutoarele sociale sunt prea mari, oamenii au devenit comozi

Autor: Mădălina Dediu Panaete 28.10.2019

În 2018, compania a avut afaceri de 1,39 milioane de lei, în creştere cu 20%.

Felicia Tulai, fondator al producătorului de ulei presat la rece Luna Solai, spune că provocarea cea mai mare pentru companiile din Cluj este să-şi găsească forţă de muncă. 

„Mi-e teamă să dezvolt afacerea nu pentru că nu aş avea piaţă de desfacere, ci pentru că nu este forţă de muncă. Dezvolţi nişte proiecte, faci investiţii, dar tehnologia nu este suficientă, ai nevoie în continuare de forţă de muncă. Cred că asigurările sociale sunt destul de mari şi oamenii au devenit comenzi. În plus, libertatea angajatului este foarte mare. Astăzi vine la muncă, mâine vrea să se ducă la pescuit sau să facă altceva”, a spus Felicia Tulai în cadrul conferinţei Hello, Cluj!, organizată de Ziarul Financiar cu sprijinul Băncii Transil­vania. Antreprenoarea spune că pe partea de execuţie este cel mai greu să găseşti oameni care îşi doresc să muncească sau să fie calificaţi în meserii.