ZF 30 de ani de business, 3 generaţii de antreprenori. Astăzi Dan Ostahie, proprietarul grupului Altex: Cea mai bună perioadă pentru afacerea Altex este momentul prezent

Autor: Cristina Roşca 28.10.2019
- ZF scrie în această toamnă povestea a trei generaţii de antreprenori care au marcat 30 de ani de capitalism, 30 de ani de business în România.

- Vom aduna poveştile antreprenorilor într-un proiect special, un proiect despre trecut, prezent şi viitor, un proiect despre cei care au construit businessuri în România şi despre cine duce România mai departe.

 



Dan Ostahie şi-a început cariera de antreprenor în 1991, după terminarea facultăţii, importând televizoare din Elveţia. Altex, start-up-ul anilor ‘90, compania prin care Dan Ostahie a deschis calea comerţului de electronice şi electrocasnice din România, a ajuns în 2018 la afaceri de 3,5 mld. lei şi peste 3.000 de angajaţi.

 

Dan Ostahie, fondator al grupului Altex:

Cea mai bună perioadă pentru afacerea Altex este momentul prezent, moment în care valorile şi viziunea companiei sunt cele care ghidează echipa şi ne ajută să decidem, să acţionăm, să creştem sănătos. Cea mai dificilă perioadă a fost una din care am învăţat enorm şi am deprins abilitatea de a ne adapta realităţilor într-o continuă schimbare, de a inova continuu, de a anticipa evoluţia pieţei şi de a fi mereu orientat către client. A fost o perioadă marcată de câteva evenimente care s-au succedat după începerea crizei economice din 2008-2009 şi a continuat până la finalul anului 2013 cu o serie de acţiuni ale unor bănci care au pus presiune pe afacere. Începând cu 2014 ne-am reechilibrat, am implementat o nouă strategie – omnichannel, care ne-a ajutat să creştem sănătos şi să ne consolidăm poziţia de lider în piaţă“.