Poliţia Capitalei a verificat mai multe cluburi din Regie: 19 amenzi în valoare de 100.000 lei

Autor: Nicolae Oprea 27.10.2019

Poliţiştii din Capitală au desfăşurat mai multe controale, sâmbătă noapte, în mai multe cluburi şi restaurante din complexul studenţesc Regie, fiind aplicate 19 sancţiuni în valoare totală de 100.000 lei pentru abateri de la mai multe norme, inclusiv de la cele privind prevenirea incendiilor.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii Capitalei au făcut verificări în cluburi şi restaurante aflate pe raza sectorului 6.

„Verificările desfăşurate noaptea trecută, în intervalul orar 23.00 – 03.00, au vizat respectarea prevederilor legale referitoare la deţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare funcţionării în condiţii normale, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor de natură judiciară şi economică, verificarea legalităţii funcţionării pe linia pazei bunurilor, sancţionarea faptelor antisociale săvârşite la regimul rutier şi verificarea respectării normelor pe linia apărării împotriva incendiilor”, se arată într-un comunicat transmis, duminică, de Poliţia Capitalei.

Potrivit sursei citate, au fost verificate mai multe cluburi şi restaurante din incinta complexului studenţesc Regie şi zona adiacentă acestuia.

În urma controalelor, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la legislaţia privind activităţile de comerţ, paza şi protecţia, şi privind normele de prevenire şi stingere a incendiilor.

„Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este estimată la peste 100.000 de lei. Totodată au fost reţinute un permis de conducere, plăcuţe şi un certificat de înmatriculare”, se mai arată în comunicatul citat.