Victor Iancu, director management consulting, KPMG: La fel cum tehnologia de cloud era emergentă în urmă cu 4-5 ani, avem acum tehnologiile de RPA şi Inteligenţă Artificială

Autor: Alex Ciutacu 28.10.2019

Tehologiile de tip Robotic Process Automation (RPA) şi Inteligenţa Artificială sunt în prezent tehnologii emergente, la acelaşi nivel de adopţie şi apetit pe care îl prezentau companiile şi clienţii pentru tehnologia de cloud în urmă cu cinci ani, apreciază Victor Iancu, director management consulting, customer advisory lead, KPMG România, în cadrul evenimentului ZF High-Tech Innovation Summit 2019.

„Deja nu mai putem vorbi de cloud ca tehnologie emergentă pentru că este ceva comun deja. Acum 4-5 ani exista o reticenţă cu privire la cloud. Acum RPA-urile şi AI-ul sunt în zona unde era cloud-ul acum 4-5 ani şi va fi foarte interesant să le urmărim în următorii 2-3 ani”, explică Victor Iancu, KPMG România, în cadrul conferinţei.

Un sondaj anual realizat de KPMG la nivel global asupra unui grup de 3.645 de respondenţi CEO şi membri ai board-ului din 108 ţări arată că bugetul de investiţii în tehnologie creşte de la an la an, ajungând la o creştere de peste 50% în 2019.

„Investiţiile în tehnologie au crescut. Nu am mai văzut această creştere de la an la an din 2010 când îşi revenea economia mondială. Trendul este asendent şi înregistrăm creşteri exponenţiale. Principalele direcţii de investiţii sunt securitatea cibernetică, automatizare şi segmentul de date”, adaugă Victor Iancu.