BRD vrea să finanţeze IMM-urile cu 182 milioane de lei dintr-un grant european

Autor: Cristina Bellu 28.10.2019

BRD Groupe Société Générale a stabilit un plafon de 182 mil. lei pentru finanţarea IMM-urilor - credite de investiţii şi credite pentru capital de lucru, printr-un acord de garantare încheiat cu Fondul European de Investiţii (FEI).

Creditele beneficiază de garanţie FEI în proporţie de 60% din valoare şi sunt destinate finanţării activităţii curente pe termen mediu (credite revolving şi non-revolving) pentru asigurarea capitalului de lucru atât pentru activităţi noi, cât şi pentru activităţi existente, precum şi finanţării investiţiilor pe termen lung (credite non-revolving).  

“Valoarea totală a facilităţilor acordate unui IMM în cadrul programului Iniţiativa pentru IMM-uri, calculate la nivel de grup, este de 22.700.000 lei, cu respectarea pragului maxim permis privind ajutorul de minimis (maximum 200.000 euro, în echivalent lei, respectiv 100.000 euro în cazul întreprinderilor care desfăşoară activitate în domeniul transportului rutier, pe o perioadă de 3 ani fiscali consecutivi). Excepţie fac creditele care îndeplinesc criteriile specifice Programului Orizont 2020, pentru care valoarea cumulată a creditelor nu va depăşi echivalentul în lei a 7.500.000 euro. Nivelurile marjelor variază între 2,35 şi 5,4 pp peste Robor 3M, în funcţie de profilul solicitantului şi destinaţia creditului”, transmit reprezentanţii băncii.