Antreprenori locali. Agricola investeşte 16 mil. euro în abatorul de păsări de la Bacău pentru a-şi creşte capacitatea de producţie cu 70%. Grupul a raportat afaceri de 364,7 milioane de lei în S1/2019, în creştere cu 7%

Autor: Cristina Bellu 28.10.2019

Grupul Agricola, unul dintre cei mai mari producători de carne de pe plan local, anunţă investiţii de 16 mil. euro în abatorul de păsări de la Bacău, după ce, la începutul anului, compania a finalizat o investiţie de 5 mil. euro în Europrod, divizia care produce semipreparate şi produse tip ready-meal, care a dublat capacitatea de producţie.

“Am început investiţia de 16 mil. euro în abatorul de păsări, asigurând astfel creşterea capacităţii de producţie cu 70%. La Europrod, compania care produce semipreparate, am finalizat o investiţie de 5 mil. euro, dublând capacitatea de producţie”, spun reprezentanţii companiei.

Grupul a raportat în primul semestru din 2019 afaceri de 364,7 milioane de lei, în creştere cu aproape 7% faţă de perioada similară a anului precedent, în contextul în care în 2018 Agricola a făcut exit din activitatea de retail de proximitate, iar la începutul acestui an a ieşit din afacerea Comcereal.