Zvonuri pe piaţa americană: Compania Fitbit, care are un centru de dezvoltare în România, s-ar putea să fie achiziţionată de Google. Acţiuniile cresc la bursă cu 37%

Autor: Robert Manea 28.10.2019

Compania multinaţională Alphabet, proprietarul Google a făcut o ofertă pentru a achiziţiona compania Fitbit , producătorul de dispozitive wireless din SUA, potrivit Reuters

După ce Google s-a alăturat companiilor mari precum Apple şi Samsung, pentru dezvoltarea smartphone-urilor, compania plănuieşte să dezvolte şi device-uri wireless.  

Există incertitudimi cu privire la negocierile dintre Google şi Fitbit de a dezvolta device-urile wireless, au declarat surse confidenţiale. Preţul exact pe care Google l-a oferit producătorului Fitbit nu a putut fi aflat.

Centrul de dezvoltare din România este condus de Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din această industrie. Birourile Fitbit sunt în clădirea Aviatorilor 8 de lângă Palatul Victoria.

Acum 2 ani de zile, Fitbit a cumpărat start-up-ul românesc Vector Watch într-o tranzacţie de aproape 15 milioane de dolari.