Finanţe personale. Blue Air se pregăteşte pentru Bursă: întâi vrea să vândă obligaţiuni de 50-60 mil. euro şi apoi să listeze compania

Autor: Mădălina Dediu Panaete 29.10.2019

Blue Air, companie de transport aerian, pregăteşte o emi­siu­ne de obligaţiuni de 50-60 mil. euro pe care să o adu­că la Bursa de la Bucureşti pentru a susţine revenirea pe creş­tere şi totodată CEO-ul spune că ia în calcul chiar şi o listare.

„Ne dorim să ajungem din nou la 30 de avioane în 2-3 ani, ceea ce ne dă posibilitatea să acoperim toate destinaţiile importante pentru pasagerii noştri. Dar nu vrem să facem asta fără a avea un business sustenabil şi fără finanţare corectă“, spune Oana Petrescu, director general al Blue Air, într-un interviu pentru Ziarul Financiar. 

Compania va renunţa treptat la avioanele clasice din flotă (Boeing 737 300, 400 şi 500) şi aşteaptă cele 12 aeronave Boeing 737 - MAX 8 comandate în 2016. După tragedia din Etiopia în care a fost implicat un astfel de model, Administraţia Aviaţiei Civile din China a decis ca toate companiile aeriene să suspende efectuarea zborurilor cu modelul Boeing 737- MAX 8 ca măsură de precauţie, aici fiind operată una din cele mai mari flote din acest model.

Tot pentru a readuce compania pe linia de plutire, conducerea Blue Air a luat decizia de a renunţa la unele rute cu un grad de încărcare mai mic