Se cere un nou mall în Bucureşti: „Sunt mulţi jucători din retail şi divertisment care vor să intre în România“. Primark s-a extins în regiune, iar România ar putea fi următoarea ţară pe lista retailerului irlandez, iar un operator din Turcia caută de doi ani un spaţiu pentru a intra în România

Autor: Bogdan Alecu 29.10.2019

Noi retaileri se uită la România pentru a deschide magazine, însă „stau la coadă“ în aşteptarea spaţiului potrivit. În Bucureşti ultimele deschideri de malluri au avut loc în 2016 - ParkLake şi Veranda, iar momentan sunt anunţate numai extinderi la AFI Cotroceni, Colosseum şi Veranda.

 „Avem în lucru noi intrări de retaileri. Este posibil ca retailerul irlandez Primark să intre în România în următorii doi, trei ani, după ce şi-a făcut prezenţa în regiune, mai întâi în Polonia, iar apoi în Slovacia“, a spus Mihaela Petruescu, head of asset services, Cushman & Wakefield Echinox, în cadrul conferinţei ZF Malluri&Centre Comerciale.

Nouă centre comerciale sau malluri de peste 10.000 mp urmează a fi deschise în următorul an pe piaţa locală, luând în calcul şi două extinderi puternice, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară CBRE. Dintre acestea, patru sunt aşteptate până la finalul acestui an în Sibiu, Craiova şi Zalău, dar şi în Baloteşti, o comună cu circa 7.000 de locuitori, dar care se află în centrul uneia dintre cele mai extinse zone rezidenţiale de lângă Bucureşti.