ZF 30 de ani de business. 3 generaţii de antreprenori: Anca Vlad, fondatoarea grupului Fildas – Catena: Un tânăr antreprenor trebuie să-şi amâne răsplata muncii şapte-zece ani

Autor: Georgiana Mihalache 29.10.2019

♦ ZF scrie în această toamnă povestea a trei generaţii de antreprenori care au marcat 30 de ani de capitalism, 30 de ani de business în România.

♦ Vom aduna poveştile antreprenorilor într-un proiect special, un proiect despre trecut, prezent şi viitor, un proiect despre cei care au construit businessuri în România şi despre cine duce România mai departe.



Anca Vlad, fondatoarea distribuitorului de medica­mente Fildas şi a reţelei de farmacii Catena, a creat firma cu numărul 800 în primii ani de capitalism din România. Astăzi grupul pe care îl controlează rulează afaceri de peste 1,6 miliarde de euro, după o creştere de circa 30% în 2018 faţă de anul anterior. În 1993 apărea Fildas Trading, fiind astăzi al doilea business din distribuţia de medicamente. Catena a pornit de la o reţea de 30 de farmacii în judeţul Argeş în 1999, iar 20 de ani mai târziu a ajuns să acopere toată ţara cu 800 de locaţii.

"Un tânăr antreprenor trebuie să-şi amâne răsplata muncii vreo şapte-zece ani. Businessul cere atenţie, crearea şi rodarea unei echipe, îmbunătăţirea permanentă a cunoştinţelor atât din domeniul propriu de activitate, cât şi din domeniul economic. Profiturile trebuie reinvestite an de an, echipa trebuie mărită, concurenţa studiată şi depăşită. De aceea, cel mai important este să-i placă ceea ce face, iar astfel, cu siguranţă va reuşi!"