Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii: Trebuie să avem o viziune foarte clară în perioada următoare şi să insistăm pe mărirea bugetului agricol european

Autor: Ramona Cornea 29.10.2019

Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, crede că România trebuie să aibă o viziune agricolă clară în următoarea perioadă şi să insiste pentru un buget agricol mai mare din partea Uniunii Europene.

”Noi suntem în partea de directie, adică în ce direcţie o ia România în continuare. Avem două teme pe masă – noua politică agricolă şi cum ne poziţionăm în acest sens şi este cea de politici publice naţionale. Trebuie să ne orientăm şi să avem o viziune foarte clară în perioada următoare. Din punct de vedere al politicii agricole, trebuie să urmărim câteva teme. Prima este cea a bugetului - sectorul agricol din România trebuie să primească 27% din ceea ce înseamnă bugetul total al UE. România este pe un trend bun, un trend al investiţiilor, iar noi trebuie să insistăm pe mărimea bugetului agricol european”, a declarat Daniel Botănoiu în cadrul conferinţei ZF Agribusiness 2019.