Cristina Andreea Totu, director CEC Bank: Încercăm să ne adaptăm produsele de creditare în funcţie de nevoile companiilor. Fiind o bancă de stat, suntem cei mai apropiaţi de ce se întâmplă în mediul economic

Autor: Alexandra Cepăreanu 29.10.2019

Cristina Andreea Totu,  director sucursala Ilfov CEC Bank, a spus că produsele de creditare sunt adaptate în funcţie de tipologia fiecărei companii în parte, astfel încât să răspundă nevoilor clienţilor.

„Fiecare companie are o anumită tipologie şi funcţionează într-un anumit fel chiar dacă activează toţi în aceeaşi industrie. Fiind bancă de stat, considerăm că suntem cei mai apropiaţi de tot ceea ce se întâmplă în mediul economic şi bancar românesc şi am dezvoltat cel mai mare portofoliu de produse de creditare. Cel mai la îndemână este nevoia de credit standard, care adresează nevoia de finanţare a capitalului circulant provizoriu, impozitele, salariile. Diferenţa dintre noi şi alte bănci este că noi acordăm această linie pe doi ani, iar în cursul acestui an putem să ajungem chiar la 5 ani. Valoarea liniei este de 50% din cifra de afaceri anuală a societăţii, respectiv 30% dacă au alte credite şi 15% dacă activitatea a început de maximum 12 luni”, a spus Cristina Andreea Totu în cadrul conferinţei ZF Agrobusiness 2019.