Rusia a revocat unul dintre membrii misiunii sale diplomatice din Bulgaria după ce acesta a fost suspectat de spionaj

Autori: Teodora Marinescu , Mediafax 29.10.2019

Ministrul bulgar de Externe a informat că Rusia a revocat unul dintre membrii misiunii sale diplomatice în Bulgaria, după ce Parchetul General de la Sofia a anunţat că acesta este investigat pentru spionaj, relatează site-ul site-ul Balkan Insight.

"A fost stabilit faptul că, încă din septembrie 2018, cetăţeanul rus a desfăşurat activităţi de colectare a informaţiilor prin participarea la diverse întrevederi cu naţionali bulgari, inclusiv cu cineva care avea acces la informaţii clasificate despre Bulgaria, UE şi NATO", au informat procurorii într-un comunicat.

Punerea sub acuzare a acestuia a fost oprită de imunitatea diplomatică pe care o avea.

Potrivit autorităţilor bulgare, avertismentul privind presupusul spion a venit din partea Agenţiei Naţionale de Securitate, DANS.

Aceasta este pentru a doua oară în două luni când Parchetul General din Bulgaria a deschis un caz împotriva posibilităţilor activităţi de spionaj din partea Rusiei.

La 10 septembrie, a anunţat că a demarat o anchetă împotriva preşedintelui organizaţiei non-guvernamentale Mişcarea Rusofilă, Nicolai Malinov, care a fost acuzat de spionaj pentru două organizaţii din Rusia.