Farmaceutica Remedia are o creştere de 15% pe Bursă după ce operatorul de farmacii a anunţat că vrea să vândă întreaga reţea pentru cel puţin 5 mil. euro

Autor: Tibi Oprea 30.10.2019

Acţiunile Farmaceutica Remedia (RMAH), companie care operează o reţea de 100 de farmacii în România, au înregistrat marţi cea mai mare creştere de pe seg­men­tul principal al Bursei de la Bucureşti, de 15%, după ce distribui­torul de medicamente a anunţat că vrea să identifice un po­tenţial cumpărator pentru întreaga reţea de farmacii sau o parte semnificativă din aceasta.

„Autorizarea Consi­liului de Administraţie în vederea identificării unui cumpărător pentru fondul de comerţ afe­rent tuturor sau unei părţi semni­ficative din totalul punctelor de lucru (farmacii) ale societăţii şi negocierea termenilor şi condiţiilor contractului“, se arată într-un raport la bursă. Potrivit convocatorului acţionarilor din 4(5) decembrie, transferul nu va putea avea loc pentru un preţ global mai mic de 5 milioane de euro fără TVA. Propunerea pentru data de înregistrare este 20 decembrie 2019.