ZF 30 de ani de business. 3 generaţii de antreprenori: Iulian Dascălu, proprietarul grupului din imobiliare Iulius

Autor: Alina-Elena Vasiliu 30.10.2019

♦ ZF scrie în această toamnă povestea a trei generaţii de antreprenori care au marcat 30 de ani de capitalism, 30 de ani de business în România.

♦ Vom aduna poveştile antreprenorilor într-un proiect special, un proiect despre trecut, prezent şi viitor, un proiect despre cei care au construit businessuri în România şi despre cine duce România mai departe.



IULIAN DASCĂLU, proprietarul grupului din imobiliare Iulius, a început să parieze pe malluri într-o perioadă în care România abia începea să descopere conceptul care deja cucerise pieţe din Occident. Iulian Dascălu a fost unul dintre primii investitori în malluri din România.

În 2000, a deschis Iulius Mall la Iaşi, iar ulterior a ajuns să dezvolte un portofoliu format din patru malluri sub brandul Iulius (Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava), ansamblul multifuncţional Palas Iaşi, proiectul mixt Iulius Town din Timişoara şi 146.200 de metri pătraţi de birouri. Din 2017, el împarte reţeaua Iulius Mall şi proiectul Iulius Town cu fondul Atterbury Euro­pe. Chi­riile generate de toate proprietăţile au depăşit în 2018 valoarea de 443 mil. lei (aproape 100 mil. euro).