BCR a revenit pe profit după nouă luni, cu un câştig de 349 mil. lei. Creditarea, plus 10%

Autor: Claudia Medrega 31.10.2019

Sergiu Manea, CEO al BCR: Rezultatul operaţional solid ne motivează să investim în inovaţie şi în laboratoare digitale, ceea ce va crea calea către îmbunătăţirea sănătăţii financiare a clienţilor noştri.

Grupul BCR, care include a do­ua cea mai mare bancă de pe piaţa locală, a revenit pe profit la sfârşitul primelor nouă luni din 2019, după ce a înche­iat primul semestru pe pierdere, câşti­gul net ajungând în septembrie la 348,8 mil. lei (73,6 mil. euro).

Câştigul net al BCR aferent perioadei ianua­rie-septembrie 2019, reprezintă circa o treime din profitul din primele nouă luni din 2018, de peste 1 mld. lei. 2018 a fost al doilea an din ultimul deceniu când banca a obţinut profit de peste 1 mld. lei în nouă luni. Scăderea profitului BCR în acest an a fost determinată de constituirea unui pro­vizion excepţional în al doilea trimestru din 2019, legat de activitatea BCR Banca pentru Locuinţe, „în pofida rezultatului operaţional solid, a costurilor scăzute de risc şi a perfor­manţelor ridicate pe toate liniile de business“.