ZF 30 de ani de business. 3 generaţii de antreprenori: Azi Daniel Dines, UiPath, cel mai valoros start-up pornit din România

Autor: Adelina Mihai 31.10.2019

♦ ZF scrie în această toamnă povestea a trei generaţii de antreprenori care au marcat 30 de ani de capitalism, 30 de ani de business în România.

♦ Vom aduna poveştile antreprenorilor într-un proiect special, un proiect despre trecut, prezent şi viitor, un proiect despre cei care au construit businessuri în România şi despre cine duce România mai departe.



Daniel Dines a fondat în 2005, împreună cu Marius Tîrcă, într-un apartament din zona Delea Veche din Bucureşti, o companie specializată în furnizarea de soluţii software pentru outsourcing.

Ulterior, aceasta s-a specializat în soluţii de auto­matizare robotizată a proceselor. Apoi, în 2015, cei doi au înfi­inţat o companie separată, UiPath, care până astăzi a strâns în total finanţări de peste un miliard de dolari.

În aprilie 2019, UiPath a primit o rundă de fi­nan­ţare record, de 568 de mi­lioane de dolari, care a dus eva­luarea companiei la 7 mi­liarde de dolari. Pentru anul acesta, unicornul esti­mea­ză venituri de peste 300 de mi­lioa­ne de dolari.