Un start-up pe zi. Lucian Cîrlig produce palincă de prune sub brandul Celar într-o microdistilărie din Bogaţi - Argeş, în care a investit 50.000 de euro. „Am dezvoltat şi cocteiluri pe bază de palincă, pentru care avem o cerere foarte mare.“

Autor: Florentina Niţu 02.11.2019

Lucian Cîrlig, un tânăr din judeţul Argeş, a transformat meşteşugul de a face palincă de prune, transmis din generaţie în generaţie, de la străbunici încoace, într-un business în care a investit 50.000 de euro. Împreună cu soţia a autorizat producţia şi a creat brandul Celar, sub care a făcut în primul an de activitate 2.000 de litri de pălincă de prune.

„Avem o mică distilărie în localitatea Bogaţi, din judeţul Argeş, şi facem acest meşteşug de multe generaţii. Anul acesta, în mai, ne-am autorizat şi ne-am făcut brand, iar astfel am intrat pe piaţă cu un produs nou. Pro­ducem alcool distilat din livada proprie, de 3 hectare, din prune na­turale. Celar este si­nonimul cuvân­tu­lui piv­niţă, un ar­haism“, po­vesteşte Lucian Cîrlig, fon­da­torul bran­dului Celar.