Un start-up pe zi. Lucian Cîrlig produce palincă de prune sub brandul Celar într-o microdistilărie din Bogaţi - Argeş, în care a investit 50.000 de euro. „Am dezvoltat şi cocteiluri pe bază de palincă, pentru care avem o cerere foarte mare.“
Lucian Cîrlig, un tânăr din judeţul Argeş, a transformat meşteşugul de a face palincă de prune, transmis din generaţie în generaţie, de la străbunici încoace, într-un business în care a investit 50.000 de euro. Împreună cu soţia a autorizat producţia şi a creat brandul Celar, sub care a făcut în primul an de activitate 2.000 de litri de pălincă de prune.
„Avem o mică distilărie în localitatea Bogaţi, din judeţul Argeş, şi facem acest meşteşug de multe generaţii. Anul acesta, în mai, ne-am autorizat şi ne-am făcut brand, iar astfel am intrat pe piaţă cu un produs nou. Producem alcool distilat din livada proprie, de 3 hectare, din prune naturale. Celar este sinonimul cuvântului pivniţă, un arhaism“, povesteşte Lucian Cîrlig, fondatorul brandului Celar.