Gheorghiţa Ionescu, cu experienţă în statistică, produce cozonaci şi prăjituri tradiţionale în Târgovişte de 250.000 de lei. „Am intrat în faliment în timpul crizei şi am redeschis o altă firmă, pentru că aveam un portofoliu de clienţi care mă aşteptau.“

Autor: Florentina Niţu 04.11.2019
„Vreau să fac produse tradiţionale, cu asta am pornit, cu asta continui.“
 


„Am intrat în faliment în timpul crizei şi am redeschis o altă firmă, pentru că aveam un portofoliu de clienţi care mă aşteptau. Vreau să fac produse tradiţionale, cu asta am pornit, cu asta continui.“

Gheorghiţa Ionescu a lucrat până în anul 1990 în statistică, moment în care a decis să schimbe macazul şi a început să facă bomboane fondante în propriul apartament, pe care le-a vândut mai întâi cunoscuţilor. Ulterior s-a apucat să producă cozonaci şi prăjituri tradiţionale, după reţetele bunicii sale, iar anul trecut a ajuns la venituri de circa 250.000 de lei, în creştere cu 15% faţă de anul precedent.

„Am început în 1990, am lucrat în statistică şi am început să fac bomboane fondante ca să-mi echilibrez bugetul. În 1995 m-am privatizat cu adevărat, pentru că ştiam că nu mai există cale de întoarcere. Am găsit o fabrică care avea tot cadrul necesar pentru un laborator şi am început să produc acolo ce făceam în apartament“, povesteşte Gheorghiţa Ionescu, fondatoarea Cozocof SRL, companie din judeţul Dâmboviţa.