Cu finanţare europeană şi din economiile proprii, Ileana şi Florina Vasilică, două surori din Argeş au creat Sis Shoes, prin care produc şi vând pantofi în România şi Italia

Autor: Alexandra Cepăreanu 05.11.2019

Ileana şi Florina Vasilică, două surori din judeţul Argeş, au apelat la fonduri europene neram­bursabile pentru a înfiinţa compania Sis Shoes prin care produc şi vând pantofi atât la nivel local, cât şi pe piaţa din Italia, unde în urmă cu o lună au deschis primul magazin fizic.

„Totul a plecat de la pasiunea noastră pentru pantofi, din dorinţa de a avea pantofi «altfel». În 2017, urmând masterul de comunicare managerială în cadrul Politehnicii am aflat despre proiectul Bizzsmart prin intermediul căruia am fi putut accesa fonduri euro­pene pentru un start-up. Ideea ne-a în­cântat, am aplicat cu un plan de afaceri realizat integral de noi şi în decembrie 2018 am primit aprobarea pentru finanţarea unui atelier de încălţăminte în judeţul Argeş (Curtea de Argeş)“, a povestit într-un interviu pentru ZF Florina Vasilică (28 de ani), brand manager şi cofondator al Sis Shoes.