Danske Bank, cea mai mare bancă din Danemarca, are în vedere reducerea personalului ca parte a planului de revigorare a profitului

Autor: Mircea Nica 05.11.2019

Danske Bank plănuieşte o reducere a personalului pentru a putea obţine o creştere a profitului pe fondul creşterii costurilor de conformitate şi a ratelor dobânzii negative, conform Bloomberg. 

Cea mai mare bancă din Danemarca, care este anchetată pentru spălare de bani în Europa şi Statele Unite ale Americii, a ratat estimările făcute de analişti, ajungând la o valoare mult mai mică a profitului, de circa 1,9 miliarde de dolari. Astfel, acţiunile băncii au scăzut la 5,8% în Copenhaga. „Nu este nicio urmă de îndoială că atunci când vom ajunge în anul 2023 vom avea mai puţini angajaţi decât în prezent“, a spus Aarup-Andersen, CFO al Danske Bank.

În continuare, Danske Bank are de a face cu scandalul de spălare de bani cu o sumă vehiculată de 220 miliarde de dolari, iar investitorii se aşteaptă la o amendă de ordinul miliardelor de dolari. Valoarea de piaţă a băncii a scăzut cu 30% anul acesta, după ce s-a înjumătăţit în 2018. Odată cu anunţarea rezultatelor trimestrului trei al anului 2019, banca a menţionat şi planul său pe termen scurt de a reduce cu circa 15% costurile prin restructurarea angajaţilor.

Reprezentanţii băncii speră ca majoritatea tăierilor care vor avea loc să fie demisii voluntare.