Clujenii de la Electrogrup construiesc o reţea de telecomunicaţii 5G în Olanda şi pregătesc proiecte similare şi în alte ţări din Europa

Autor: Roxana Rosu 05.11.2019

Electrogrup, companie membră a grupului E-INFRA, de­ţinută de fraţii Teofil şi Simion Mureşan şi de Marian Pantazescu, a început lucrările pentru dezvoltarea unei reţele de telecomunicaţii 5G pe teritoriul Olandei, proiect ce se va derula în perioada 2020-2021 şi include instalarea de echipamente radio specifice.

Olanda ocupă locul şapte în clasamentul Speedtest Global Index, la vitezele de Internet mobil, iar proiectul se încadreaza intre primele initiative de dezvoltare de retele 5G la nivel european.

"Ne bucurăm să avem un rol activ în primele initiative de dezvoltare de proiecte 5G la nivel european. Una dintre cele mai complexe provocări pentru a putea activa oportunităţile deschise de noua tehnologie este, ca de obicei, infrastructura, prin specificul 5G care presupune instalarea unui număr mare de antene şi echipamente în ariile de acoperire. Este necesară o foarte mare mobilizare de resurse, dar beneficiile, în special pentru economie, vor fi exponenţial mai mari decât cele generate de anteriorul salt tehnologic, de la 3G la 4G”, a declarat Adrian Florea, CEO Electrogrup.