Americanii de la Emerson au recrutat 300 de oameni în 2019 şi au ajuns la peste 2.700 de angajaţi în România. Compania a raportat pentru 2018 o cifră de afaceri de 910,7 mil. lei (195 mil. euro), plus 34%

Autor: Laurentiu Cotu 06.11.2019

Emerson SRL, parte a concernului american Emerson cu vânzări globale de peste 17 mld. dolari, a ajuns în prezent la peste 2.700 de angajaţi după ce compania a recrutat în acest an aproximativ 300 de oa­meni, fiecare cu expertiză, abilităţi şi experienţe diferite. Momentan, Emerson mai are disponibile apro­ximativ 150 de joburi, pe care com­pania intenţionează să le ocupe cu oameni calificaţi.

Locurile de muncă disponibile cu­prind întreaga gamă a opera­ţiunilor companiei Emerson - auto­matizare şi inginerie me­ca­nică, teh­nologia informa­ţiei, dez­voltare de software, achiziţii, lo­gistică, planificare strategică, finan­ţe, resurse umane, marketing, customer care şi pro­ducţie (inclusiv lucrători pentru linia de producţie). Operaţiunile Emerson în Cluj deservesc în principal clienţii companiei în Europa. Americanii mai deţin pe piaţa locală şi un birou Emerson Automation Solutions la Bucureşti, pentru activităţi de vânzări şi service, unde lucrează aproximativ 50 de angajaţi.