SIF Moldova reintră după trei ani în acţionariatul BRD: investiţia de 21 mil. lei, motivată de multiplii de tranzacţionare şi de perspectivele pentru dividende

Autor: Liviu Popescu 06.11.2019

Cea mai recentă vânzare de acţiuni, care a dat de altfel şi lichidarea la BRD, a fost în T4/2016, respectiv 348.300 de unităţi ♦ În timp ce vindea la BRD, SIF Moldova cumpăra şi la Banca Transilvania.



SIF Moldova (SIF2) a achiziţionat în al treilea trimestru din 2019 un pachet de 1,5 milioane de acţiuni BRD, ceea ce înseamnă că societatea din Moldova a reintrat în acţionariatul uneia dintre cele mai mari bănci din România după o pauză de trei ani, arată datele agregate de ZF din rapoartele societăţii. Astfel, la T3/2019, investiţia SIF2 la BRD este de 21 mil. lei, arată cele mai recente date.

„BRD a oferit în ultimii trei ani cel mai ridicat randament al dividendului dintre băncile similare din Europa Centrală şi de Est. Profitabilitatea operaţio­nală şi adecvarea ridicată a capitalului oferă BRD posibilitatea unui dividend payout (repartizare a dividendelor din profit - n. red.) ridicat şi în următorii ani“, se arată în raportul trimestrial al societăţii. Astfel SIF2 are o deţinere de 0,21% din capitalul social al BRD.