Ordinul Arhitecţilor, la mai bine de un an după ce a început proiectul menit să scurteze durata acordării autorizaţiilor de construire: Situaţia nu s-a schimbat. În vara anului 2018, Ordinul a început un proiect sub numele de 30zile.ro, care îşi propusese să determine autorităţile să grăbească procesul de acordare a autorizaţiilor necesare în vederea demarării unui şantier

Autor: Alina-Elena Vasiliu 06.11.2019
Folosirea soluţiilor online în instituţii este una dintre problemele care frânează rapiditatea acordării autorizaţiilor de construire, este constatarea Ordinului Arhitecţilor din România după mai bine de un an de la demararea proiectului 30zile.ro, în vederea reducerii duratei de acordare a autorizaţiilor.

„Nu credem că s-a schim­bat situaţia. Dar există semne că unele administraţii din Ro­mâ­nia se gândesc serios să re­ducă ter­menele. Este de actua­litate di­gitali­zarea, care deja a început la câteva admi­nistraţii, dar sunt probleme încă la solu­ţia digitală, semnături digitale etc. Multe procese sunt online, nu digitalizate“, spun reprezentanţii Ordinului Arhitecţilor din România.