Rodney Briggs, preşedinte şi cofondator al Maple Bear Global Schools: Interesul nostru, încă de la intrarea în România, a fost zona Transilvaniei. „Profitabilitatea estimată a unei francize Maple Bear, raportată la situaţia din piaţă, este în jur de 20%.“

Autor: Alexandra Cepăreanu 06.11.2019
Dezvoltarea infrastructurii, investiţiile în reţeaua feroviară şi în autostrăzile din Transilva­nia, dar şi faptul că Sibiul a devenit un centru politic prin găzduirea Consiliului European din acest an şi prin faptul că va găzdui în 2021 un sediu NATO (Organizaţia Tra­tatului Atlanticului de Nord) au transformat oraşul într-un centru economic ce atrage investitori străini şi totodată schimbarea stilului de viaţă, a explicat într-un interviu pentru ZF Rodney Briggs, preşedinte şi cofondator al şcolii canadiene Maple Bear Global Schools, motivele pentru care a ales să intre în parteneriat cu o româncă pentru a deschide prima franciză Maple Bear la Sibiu.

„Interesul nostru, încă de la intrarea în România din septembrie 2018, a fost zona Tran­sil­vaniei. Sibiul pare a fi oraşul potrivit prin care Maple Bear să pătrundă pe piaţa ro­mâ­nească. În primul rând nu foarte departe de Capitală, Sibiul a devenit un important centru eco­nomic pentru România, atrăgând multe companii străine, dar şi familii care caută un stil de viaţă diferit. De asemenea, fiind şi un centru politic puternic, Sibiul a găzduit în luna mai a acestui an un Consiliu European ce a reunit şefii de stat ai UE. Mai mult, va găzdui şi un sediu NATO în 2021. Acest lucru demonstrează că Sibiul este un oraş cu o men­talitate deschisă să întâmpine modelul nostru de educaţie“, a spus Rodney Briggs.