Start-up-ul german Lilium: Din 2025, serviciul de taxi aerian va fi complet operaţional. Utilizatorii de smartphone-uri vor putea comanda un taxi aerian direct din aplicaţia de mobil la tarife accesibile

Autor: Ioana Nita 07.11.2019

Lilium, start-up-ul german care a creat mai multe prototipuri pentru avioane electrice de dimensiuni reduse, va lansa până în 2025 un serviciu de taxi aerian complet funcţional în mai multe regiuni din întreaga lume. Astfel, peste aproximativ cinci ani, taxiul aerian va deveni o realitate şi treptat un produs pentru marea masă, în condiţiile în care va putea fi comandat direct de pe smartphone, asemenea unui Uber, la tarife accesibile.

„Noi vom lansa sau vom avea un serviciu complet funcţional până în 2025 în mai multe regiuni din întreaga lume. Apoi, acest tip de serviciu va creşte, va creşte şi va creşte. Vorbim despre un interval de timp de aproximativ cinci până la opt ani în care taxiul aerian va deveni cu siguranţă un serviciu mass-market. Vor fi mai multe concepte pentru acest tip de serviciu“, a explicat pentru ZF Patrick Nathen, cofondator al start-up-ului german Lilium.