Încă o tranzacţie pe piaţa medicală privată. Fondul de investiţii american Rohatyn, proprietarul Animax, a intrat în afacerea reţelei de clinici de radioterapie Amethyst, creată de unul dintre fondatorii Sensiblu

Autor: Georgiana Mihalache 08.11.2019

Amethyst are nouă clinici pe piaţa din Europa, două dintre ele fiind în România (Bucureşti şi Cluj), restul în Polonia, Italia, Franţa, Austria ♦ Obiectivele fondului de investiţii Rohatyn sunt de dezvoltare prin centre greenfield şi parteneriate cu spitale.



Fondul de investiţii Ame­rican Rohatyn a investit în reţeaua de clinici de radio­terapie Amethyst, pusă pe piaţă în 2010 de Ludovic Robert, unul dintre fondatorii reţelei de farmacii Sensiblu, într-o tranzacţie pentru care nu a fost dată valoarea tran­zacţiei.

„Reţeaua Ame­thyst este în poziţia de a se implica în cererea tot mai mare de tratare a cancerului în Europa, o boală care este din ce în ce mai prezentă din cauza stilului de viaţă şi a îmbă­trânirii populaţiei“, a spus Colin Clark, director în cadrul Rohatyn.

Stratulat, Albulescu şi Asociaţii şi Baker McKenzie au fost avo­caţii din partea Rohatyn, iar Ţu­ca, Zbârcea şi Asociaţii, au fost implicaţi în tranzacţie de partea Amethyst.