Alina Marinca a investit 100.000 de euro ca să producă tăiţei de casă într-un atelier din Remetea Mare: Prima dată am făcut tăiţei la 10 ani

Autor: Florentina Niţu 08.11.2019

„În primăvara lui 2018 am început efectiv producţia, dar e dificil pentru un antreprenor mic să intre pe piaţă.“



Alina Marinca povesteşte că a învăţat să facă tăiţei de la mama sa, de la bunică şi de la vecine pe când era mi­că, iar prima dată a pus în practică cunoştinţele la vârsta de 10 ani, făcând tăiţei după o reţetă ce conţine doar două ingrediente, făină şi ouă, pe care o foloseşte şi în prezent.

Din pasiunea pentru bucătărie s-a născut ideea de a-şi face un business, însă nu s-a concretizat nimic până în anul 2018, când a dat drumul efectiv la pro­ducţie într-un atelier din Remetea Mare (Timiş), în care a investit 100.000 de euro. „Aveam de mult în minte ideea de a-mi face un business prin care să produc tăiţei, însă nu a prins contur. Am auzit de programul Start-Up Nation, am depus documentaţia la sfâr­şitul lunii decembrie, am câştigat, iar cu cei 44.000 de euro ne-am cumpărat utilajele necesare. Investiţia totală a fost de 100.000 de euro, pentru că am avut nevoie şi de spaţiu, dar şi de alte utilităţi. Am vândut maşina, am folosit toate economiile şi am investit în ideea mea“, spune Alina Marinca, fonda­toarea bandului Tăiţei de la Mihăiţă.