Ovidiu Dîmbean-Creţa, rectorul ASEBUSS: Managerii de HR din România îşi arogă uneori prea multă putere şi ajung să ia decizii pe care nu ar trebui să le ia

Autor: Adelina Mihai 08.11.2019

Rolul managerilor de resurse umane ar trebui să fie unul de suport pentru ceilalţi manageri din companie şi nu unul de decizie, însă, din păcate, oamenii din HR îşi însuşesc unele drepturi pe care nu ar trebui să le aibă.



„Greşelile managerilor de HR vin din fap­tul că aceştia îşi arogă uneori prea multă pu­tere. Această putere depinde de experienţa şi de pregătirea pe care le au, însă nu poţi să fii un om bun de HR dacă nu ai caracter, iar o ati­tu­dine de leadership umilă, modestă, pozitivă şi constructivă sunt atribute necesare în primul rând celor care lucrează în HR“, spune Ovidiu Dîmbean-Creţa, rectorul ASEBUSS, şcoala de afaceri care oferă două programe de edu­ca­ţie managerială de tip MBA în România.

În opinia rectorului ASEBUSS, managerii de resurse umane trebuie să aibă, în primul rând, un rol de suport pentru celelalte func­ţiuni din business şi nu unul de decizie. Singu­re­le decizii pe care ar trebui să le ia managerii de HR sunt cele legate de echipele lor şi de pro­pu­nerile pe care ei le au pentru proiectele din organizaţie.