​Svetlana Pînzari, numită vicepreşedinte al consiliului de administraţie al producătorului de aluminiu Alro Slatina în urma demisiei lui Gheorghe Serghei

Autor: Tibi Oprea 08.11.2019

Producătorul de aluminiu Alro Slatina (simbol bursier - ALR) anunţă la bursă că, în urma adunării acţionarilor de vineri, 8 decembrie, Svetlana Pînzari a fost numită în funcţia de vicepreşedinte al consiliului de administraţie al companiei în locul rămas vacant în urma demisiei lui Gheorghe Serghei.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi adunări, Pavel Priymakov a fost numit membru provizoriu al CA până la numirea unui nou membru de către următoarea adunare generală a acţionarilor. Atat Svetlana Pînzari, cât şi Pavel Priymakov au acceptat numirile.

Svetlana Pînzari a absolvit Universitatea din Columbia, New York, fiind licenţiată în Economie. A participat la un stagiu de practică la Fondul Monetar Internaţional. A deţinut funcţii de conducere pentru mai multe bănci comerciale şi pentru Banca Centrală, fiind responsabilă pentru arii ca: guvernanţă corporativă, investiţii, trezorerie şi sistemul naţional de plăţi. A deţinut funcţia de Şef al Comitetului pentru Administrarea Activelor şi Pasivelor, a fost membru al Comitetului de Credite şi membru al Consiliului de Administraţie.

S-a alăturat Aro ca director financiar adjunct şi, ulterior, în 2006 a fost numită director dinanciar pentru Grupul Alro şi membru al consiliului de administraţie pentru Alro şi Alum până în 2013. A fost responsabilă pentru arii ca: bugetare, raportare, contabilitate şi trezorerie. Ulterior s-a alaturat Vi Holding LLC ca director economic.

Compania este deţinută în proporţie de 54,1% de către grupul Vimetco, controlat de miliardarul rus Vitali Matsitski, în timp ce Paval Holding, controlat de fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, deţine 23,2% din numărul de acţiuni. Fondul Proprietatea este al treilea cel mai mare acţionar, cu 10,2% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile ALR se tranzacţionează în scădere cu 25,6% pe fondul unor tranzacţii de 22,7 mil. lei, emitentul ajungând la 1,6 mld. lei capitalizare.