Trump ar putea cere Curţii Supreme a SUA să revizuiască decizia asupra declaraţiilor fiscale

Autor: Laura Albu 09.11.2019

Trump intenţionează să solicite Curţii Supreme a Statelor Unite să anuleze hotărârea care impune firmei sale de contabilitate să prezinte procurorilor din New York, declaraţiile fiscale din ultimii opt ani, stabilind scena pentru o posibilă decizie înainte de alegerile din 2020, potrivit Reuters.

Cyrus Vance, avocatul lui Trump şi procurorul general al districtului Manhattan, a declarat că preşedintele intenţionează să ceară Curţii Supreme până la 14 noiembrie să revizuiască decizia de luni privind declaraţiile fiscale ale instanţei de apel federală din Manhattan.

Vance se va opune cererii, iar părţile intenţionează să îşi prezinte poziţiile până pe 25 noiembrie, potrivit avocaţilor.

Orarul a fost dezvăluit într-o scrisoare depusă la instanţa federală din Manhattan, unde avocaţii au solicitat suspendarea cauzei, în timp ce Trump solicită revizuirea Curţii Supreme.

Hotărârea de luni a Curţii de Apel din Circuitul de Apel din SUA a autorizat biroul lui Vance să impună o citaţie pentru a obţine declaraţiile fiscale ale lui Trump de la firma de contabilitate Mazars LLP.