ZF 30 de ani de business. 3 generaţii de antreprenori. Astăzi, Raul Ciurtin, Prefera Foods: Echipa face diferenţa dintre succes şi eşec în afaceri

Autor: Mădălina Dediu Panaete 11.11.2019

♦ ZF scrie în această toamnă povestea a trei generaţii de antreprenori care au marcat 30 de ani de capitalism, 30 de ani de business în România.

♦ Vom aduna poveştile antreprenorilor într-un proiect special, un proiect despre trecut, prezent şi viitor, un proiect despre cei care au construit businessuri în România şi despre cine duce România mai departe.



Raul Ciurtin este unul dintre cei mai importanţi antreprenori din industria alimentară, de numele său fiind legat cel mai mare producător de lactate din România, Albalact. A preluat conducerea Albalact în 1999, renunţând la meseria de medic şi a „trebuit să înveţe repede cum să redreseze o companie falimentară“. A dus Albalact la afaceri de peste 100 de milioane de euro şi pe primul loc în industria de lactate, iar în 2016 a vândut compania către gigantul francez Lactalis. Nu a renunţat la producţie şi acum se dedică dezvol­tă­rii producătorului de con­serve Prefera Foods, in­vestind în branduri pre­cum „Capricii şi Delicii“ sau „de Azi“.

Raul Ciurtin, proprietar, Prefera Foods: Cea mai importantă lecţie de business învăţată este că echipa face diferenţa. Ideea de business este esenţială, dar oamenii care alcătuiesc echipa pot face diferenţa dintre eşec şi succes pentru viitorul unei afaceri.