Barna, întrebat dacă-şi dă demisia: Categoric, nu. Nu sunt un lider care renunţă când dă de greu

Ziarul Financiar 11.11.2019

Candidatul USR PLUS la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, care nu a reuşit să obţină un număr suficient de voturi pentru a intra în turul II al alegerilor prezidenţiale, a anunţat, luni, că nu intenţioneazpă să-şi dea demisia de la conducerea formaţiunii. 

"În acest moment, categoric nu. Îmi asum responsabilitate pentur rezultat, dar nu sunt un lider care renunmţă când dă de greu. Voi avea o discuţie cu colegii în seara aceasta", a anunţat Dan Barna, întrebat dacă-şi dă demisia.

Biroul Electoral Central (BEC) a anunţat, luni, primele rezultate oficiale, după numărarea voturilor din 95,89% din secţiile de votare, potrivit cărora Klaus Iohannis a obţinut 36,91% dintre voturi, în timp ce Viorica Dăncilă 23,45%. Dan Barna se situează pe locul al treilea, cu 14,19% dintre voturi.

Potrivit datelor provizorii din toate secţiile de votare din ţară, publicate luni dimineaţă de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), candidatul Alianţei USR - PLUS la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, nu a reuşit să câştige în niciun judeţ din România.