Libris.ro ţinteşte afaceri de 55 mil. lei în 2019, după un avans de peste 35% în primele nouă luni ale anului

Autor: Cristina Bellu 11.11.2019



Librăria online Libris.ro, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de carte online, estimează afaceri de peste 55 mil. lei până la finalul anului, în contextul în care vânzările companiei au înregistrat un avans de 35% în primele nouă luni din 2019, până la 38 mil. lei.

Pe categorii, cele mai mari vânzări s-au înregistrat la carte în limba engleză, cu o creştere de 215% faţă de perioada ianuarie-septembrie 2018, beletristică – literatură universală, plus 140% şi beletristică – autori români (75%), potrivit datelor furnizate de companie.

“Ne bucurăm să constatăm că anul acesta românii chiar au citit mai mult. Acest lucru se poate observa nu doar din numărul de volume vândute, ci şi din faptul că media comenzii a crescut cu 10%. Printre factorii care au influenţat această tendinţă putem sublinia şi dinamica din literatura română, iar în ceea ce ne priveşte pe noi mărirea portofoliului disponibil, în care am adăugat 19.000 titluri”, explică Laura Ţeposu, co-fondator şi director de dezvoltare Libris.ro.