Familia Duţă din Piteşti investeşte 1 milion de lei într-o plantaţie cu aluni de 9 hectare. „Ferrero Rocher caută să cumpere alune europene.“

Autor: Florentina Niţu 12.11.2019
Petre şi Irina Adriana Duţă inves­tesc în 2019 un mi­lion de lei în înfiinţarea unei cul­turi de aluni pe o su­prafaţă de 9,15 hec­ta­re, după ce au apă­rut informaţii că gi­gan­tul grup italian din industria ciocolatei Ferrero Rocher „caută să cumpere alune eu­ropene“. „Vom înfiinţa cultura pe 9,15 hectare, iar valoarea investiţiei este de 1 mi­lion de lei, 70% reprezintă fonduri europene, iar 30% sunt fonduri proprii. În România există cerere pentru alune din partea patiseriilor, cofetăriilor şi a brută­riilor. Şi din partea fabricilor de ciocolată vedem cerere, Ferrero Rocher caută să cumpere alune europene“, spune Petre Duţă, unul dintre fondatorii Dapi Fruct Invest, din Piteşti, judeţul Argeş.

Familia Duţă a înfiinţat compania în 2015 şi a început să cultive pomi fructiferi. Ea a ales să parieze pe nişa alunelor în acest an datorită creşterii cererii şi pentru că este o cultură ce se întreţine şi se recoltează în mod mecanizat.