Problemele continuă pentru industria auto: Gigantul german Continental, cu 20 000 de angajaţi în România, anunţă o scădere a profitului operaţional cu 20% în T3/2019

Autori: Mihai Gongoroi , Mediafax 12.11.2019

Continental AG a anunţat marţi că se aşteaptă la o scădere a producţiei de maşini şi camioane uşoare cu 6% în acest an faţă de anul anterior. Compania germană a publicat totodată rezultatele financiare, ce arată o scădere de 20% a profitului operaţional în trimestrul trei, transmite Reuters.

După publicarea unor rezultate financiare preliminare în octombrie, Continental a reiterat marţi că vânzările consolidate, la nivel de grup, din cel de-al treilea trimestru al anului s-au cifrat la 11,1 miliarde de euro, cu o marjă EBIT ajustată (profit operaţional + venituri financiare) de 5,6%.

Vânzările la nivelul Automotive Group, divizia care se ocupă cu sisteme de siguranţă şi şasiu precum şi sisteme de interior şi tehnologii noi, s-au ridicat la 6,5 miliarde de euro, cu o marjă EBIT ajustată de circa 1,6%.

În octombrie, Continental a anunţat că încetinirea producţiei auto preconizată pentru următorii cinci ani, în contextul deteriorării pieţei în general, a forţat producătorul de componente şi echipamente auto să marcheze o pierdere din deprecierea activelor de 2,5 miliarde de euro.