Venera Munjev, Colliers: În următorii cinci ani nu va mai exista niciun oraş, chiar şi de 20-30.000 de locuitori, fără un centru comercial de cel puţin 7.000 mp. Alexandria, Călăraşi şi Giurgiu sunt oraşe solicitate de jucătorii din piaţa de retail

Autor: Bogdan Alecu 13.11.2019
Creşterea puterii de cumpărare alături de planurile de expansiune ale dezvoltatorilor de centre de retail vor duce inclusiv la acoperirea de către comerţul modern a oraşelor de sub 50.000 de locuitori.

„În următorii cinci ani nu vom mai găsi oraşe, chiar şi de sub 30.000 de locuitori, fără o componentă de 7.000 – 9.000 mp de retail modern. Spre exemplu, sunt vizate noi deschideri în oraşe precum Alexandria, Călăraşi şi Giurgiu, oraşe solicitate de jucătorii din piaţă şi unde există cerere. În Alexandria există interes, sunt solicitări şi se caută cea mai bună opţiune În plus, sunt şi dezvoltatori locali care investesc, precum Catex în Călăraşi, iar în Giurgiu Cometex are în plan dezvoltarea centrului deja existent“, a spus Venera Munjev, senior associate retail agency Colliers International, în cadrul conferinţei ZF Malluri & Centre Comerciale 2019.

Ea a subliniat că sunt dezvoltatori inclusiv din Polonia care dezvoltă parcuri de retail acolo unde piaţa nu poate susţine un mall, în special în oraşe mai mici unde nu există niciun astfel de centru. „Dezvoltările sunt realizate pentru ca ulterior să poată fi realizat un exit bun, mai ales că randamentele investiţionale care pot fi obţinute sunt interesante“, a subliniat Venera Munjev.