Fondul de investiţii Abris Capital: Analizăm două-trei tranzacţii în România, dar nu se va finaliza niciuna în următoarele şase luni. Fondul investeşte în medie între 30 şi 80 de milioane de euro pentru achiziţionarea unei companii din România

Autor: Ramona Cornea 14.11.2019
Fondul de private equity Abris Capital, care are în portofoliu patru firme locale printre care producătorul de hârtie Pehart Tec, analizează achiziţionarea a două sau trei companii din România, dar nicio tranzacţie nu se va finaliza în următoarele şase luni, spune Adrian Stănculescu, director de investiţii şi liderul biroului din România al Abris Capital. 

Fondul de investiţii investeşte între 30 şi 80 de milioane de euro pentru achiziţionarea unei companii de pe piaţa locală.

„Analizăm două-trei achiziţii, dar nu suntem foarte avansaţi pe niciuna dintre ele. Nu se va finaliza niciuna dintre ele în următoarele şase luni. Anul acesta am făcut două tranzacţii (Dentotal Protect şi Global Technical Group - n.red.), pot fi ani în care facem trei sau doar una. Nu avem cum să stabilim un buget de investiţii fix pe an“, spune Adrian Stănculescu.