Kaufland merge pentru prima dată într-un mall în România cu un magazin în centrul comercial Promenada din Sibiu. Retailerul german a ajuns astfel la 127 de magazine în România şi două în Republica Moldova, operaţiunile din această ţară fiind administrate de la Bucureşti

Autor: Cristina Roşca 15.11.2019

Până la finalul acestui an calendaristic compania nu va mai deschide niciun alt hipermarket.



Lanţul de hipermarketuri Kauf­land, liderul pieţei de comerţ ali­mentar din România, a deschis astăzi al 7-lea magazin din România din 2019 şi tot­odată primul amplasat într-un mall pe piaţa locală. Această unitate măsoară în total 4.500 mp dintre care 2.500 mp suprafaţă de vânzare, fiind printre cele de mai mici dimensiuni ale Kaufland în România.

Hipermarketurile cu preţuri mici ale Kaufland măsoară între 2.200 de metri pătraţi (format ce a fost implementat la Gherla şi Vatra Dornei) şi 5.500 de metri pătraţi în Capitală. Media se situează undeva la 3.600 mp, însă în contextul în care compania caută spaţii cu chirie această medie ar putea scădea. Spre exemplu, maga­zinul din Cluj-Napoca amplasat într-un spaţiu închiriat în incinta unui complex imobiliar măsoară circa 2.400 mp.