Beatrice Georgescu a înfiinţat o livadă de 16 ha cu meri, cireşi şi piersici în localitatea Ghidici din Dolj, cu fonduri europene de 650.000 euro. „Intenţionăm să comercializăm producţia obţinută în pieţele şi supermarketurile de pe raza judeţului Dolj.“

Autor: Florentina Niţu 14.11.2019
Beatrice Georgescu a accesat fon­duri europene de 650.000 de euro pentru a în­fiinţa o plan­ta­ţie cu meri, cireşi şi piersici pe o su­prafaţă de 16 hec­tare în localitatea Ghidici din Dolj, după ce a văzut că există cerere pe piaţa românească şi se uită către desfacerea producţiei în retail. „Am accesat fonduri europene prin intermediul Sub­mă­su­rii 4.1a – Investiţii în exploataţii pomicole, iar în prezent proiectul este în curs de imple­men­tare. Suprafaţa totală a plan­ta­ţiei este de 16 hectare şi presupune înfiinţarea unei plan­taţii de măr, cireş şi piersic. Valoarea totală a invesţiei este de 650.000 de euro“, a spus Beatrice Georgescu, fondatoarea com­pa­niei Abi Agrotrading, cre­ată în 2016.

În prezent, speciile de măr şi cireş au fost deja plantate, iar în perioada imediat urmă­toa­re va fi plantat şi piersicul. Cultu­ra de cireş se întinde pe 5,5 ha, cea de măr pe 5,7 ha, iar cea de piersic se va întinde pe 1,9 hectare.

„Am ales să plantăm pier­sic datorită posibilităţii de valo­rificare diversificată: vânzarea fructelor ca atare, dar şi sub formă de gemuri, compoturi şi sucuri de fructe. De altfel, am ales piersicul şi pentru a oferi clienţilor o gamă variată de fructe“, explică Georgescu.