Horaţiu Ţepeş, proprietar Bilka Steel: Piaţa de acoperişuri e predictibilă, cred că este unul din sectoarele materialelor de construcţii care au fost cel mai puţin influenţate de criză. Piaţa totală a acoperişurilor este estimată la 200 milioane de euro

Autor: Alina-Elena Vasiliu 14.11.2019
Piaţa de acoperişuri va avea, la sfârşitul anului, o creştere de 10% în volum faţă de anul trecut, ceea ce va duce sectorul la 47 de milioane de metri pătraţi de învelitori pentru clădiri, echivalentul a 4.700 de stadioane de fotbal.

„Foarte interesant pe piaţa de acoperişuri este că, din 2009, a înregistrat anual creşteri medii în jurul valorii de 10%. Asta ne spune că este o piaţă predictibilă, stabilă, care s-a dezvoltat sănătos, cu o fundaţie solidă pentru creşterile viitoare. Cred că este şi unul din sectoarele materialelor de construcţii care a fost cel mai puţin influenţat de criză. Doar în 2009 a înregistrat o scădere faţă de 2008, după care a revenit la creşteri constante”, spune Horaţiu Ţepeş, proprietarul producătorului de acoperişuri Bilka Steel din Braşov, cu afaceri de 108 mil. euro în 2018, liderul pieţei locale de profil.