AAGES Târgu-Mureş, profit de 2,1 mil. lei la nouă luni din 2019 la afaceri de 21 milioane de lei. Nicio reacţie la bursă

Autor: Liviu Popescu 14.11.2019

Producătorul de echipamente industriale AAGES Târgu-Mureş (AAG), listat pe segmentul principal de tranzacţionare al Bursei de la Bucureşti, a încheiat primele nouă luni din 2019 cu un profit net de2,1  milioane de lei, în scădere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cifra de afaceri a companiei s-a diminuat cu 7%, la aproximativ 21 milioane, dar în pofida acestei dinamici negative, investitorii nu au avut miercuri nicio reacţie la Bursă, în şedinţa în care compania şi-a anunţat rezultatele financiare.

Astfel ieri după-amiază acţiunile AAG afişau acelaşi preţ ca cel din şedinţa precedentă, respectiv 2,88 lei pe unitate.

„Cifra de afaceri s-a diminuat cu 7% pe măsura scăderii veniturilor din vânzarea produselor finite în cazul Electroterm, dar şi datorită reducerii valorice a vânzărilor de mărfuri şi a prestărilor de servicii în cazul AAGES”, se arată în raportul companiei. Compania are o valoare de piaţă de circa 29 milioane de lei, fiind listată la bursa de la Bucureşti în iunie 2017. Acţionarul majoritar al companiei este Gabor Molnar, preşedinte executiv al companiei.