Euroins România a înregistrat 197 mil. euro în T3/2019, în creştere cu 29% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Autor: Mircea Nica 14.11.2019

Euroins România a raportat venituri din primele subscrise de circa 197 mil. euro în primele nouă luni ale anului 2019, în creştere cu 29% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit informaţiilor transmise de companie. Euroins România şi Euroins Bulgaria au fost printre cele mai profitabile entităţi ale grupului, care a raportat un profit net consolidat de circa 6,9 mil. euro la sfârşitul T3/2019. În primele şase luni din 2019, Euroins România ocupa locul doi în topul celor mai mari jucători pe piaţa asigurărilor RCA, înregistrând un volum al primelor brute subscrise de 597,9 mil. lei şi o cotă de piaţă de 31,31%.

Euroins România, a doua cea mai mare companie de asigurări auto obligatorii (RCA) din piaţa locală, a crescut în mod tradiţional pe segmentul RCA, dar şi cu creşteri înregistrate pe segmentele Property şi Casco. Rezultatul tehnic al companiei s-a înrăutăţit din cauza condiţiilor dificile de pe piaţa RCA din România, dar rezultatul final a fost unul pozitiv. Compania susţine că aşteaptă cu interes schimbările legislative anunţate din domeniul RCA, care ar trebui să contribuie la starea generală de sănătate a pieţei asigurărilor şi care vor pune capăt abuzurilor practicate de către unele ateliere de reparaţii auto şi alte entităţi. Recent, s-a prefigurat în piaţa asigurărilor o neînţelegere între asigurători şi service-urile auto.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat într-un final City Insurance şi Euroins cu 50.000 de lei fiecare, în contextul în care neînţelegerile privind plata daunelor s-au intensificat. De asemenea, cele două societăţI au fost sancţionate pentru că au efectuat plata despăgubirilor şi au coonstatat daunele cu întârziere. 

Grupul Euroins Insurance a raportat venituri consolidate de peste 315 mil. euro şi un profit net consolidat de 6,9 mil. euro la sfârşitul trimestrului trei din 2019.