Lucian Maican, noul şef al Systematic România: Continuăm creşterea, dar nu vom mai recruta la fel de agresiv. „Cred că piaţa muncii din IT s-a mutat un pic de la bani şi doar bani - cine plăteşte mai mult - multe lucruri au devenit mai importante pentru programatori."

Autor: Adrian Seceleanu 14.11.2019

Systematic, cea mai mare companie privată de IT din Danemarca, care dezvoltă software şi soluţii inclusiv pentru armatele din ţările membre NATO, servicii de informaţii şi industria de sănătate, va încetini ritmul recurtărilor de pe piaţa locală, dar va continua să-şi dezvolte echipa.

„Systematic intră într-o fază de stabilitate. Continuăm să creştem, dar nu mai creştem atât de agresiv cum am crescut până acum. Am avut o perioadă în care am fost într-un «full ramp-up» ca să spun când am adus într-o perioadă relativ scurtă 100 de oameni şi un pic poate şi intrăm într-o perioadă de stabilitate în care, da, vom continua să creştem, dar nu la fel de agresiv. Adică o să mai creştem undeva între 10 şi 20 la sută în următorul an“, a declarat într-un interviu pentru ZF Lucian Maican, care a fost promovat în iulie director general al centrului de dezvoltare Systematic Ro­mânia.