ZF 30 de ani de business. 3 generaţii de antreprenori: Andrei Pitiş, Fitbit: Momentul de a începe o afacere în IT nu a fost niciodată mai bun decât acum

Autor: Adelina Mihai 14.11.2019

♦ ZF scrie în această toamnă povestea a trei generaţii de antreprenori care au marcat 30 de ani de capitalism, 30 de ani de business în România.

♦ Vom aduna poveştile antreprenorilor într-un proiect special, un proiect despre trecut, prezent şi viitor, un proiect despre cei care au construit businessuri în România şi despre cine duce România mai departe.Cu o experienţă de peste 25 de ani în software şi tehnologie, Andrei Pitiş a fost fondator şi director tehnic al Vector Watch, primul smartwatch ro­mânesc care a fost ulte­rior cumpărat de Fitbit, liderul ame­rican de pe pia­ţa de dis­po­zitive pur­tabile de fitness.

În prezent, el conduce cen­trele de dezvoltare soft­ware ale Fitbit din Bucu­reşti şi Belarus şi este vice­pre­şedinte de ma­nagement de pro­dus în ca­drul Fitbit. Recent, Alpha­bet, compania care deţine Google, a anunţat că va cum­păra Fitbit într-o tran­zac­ţie cu va­loa­rea de 2,1 mi­liar­de de dolari.

 

Andrei Pitiş, VP product & head of European development centres, Fitbit: Momentul de a începe o afacere în IT nu a fost niciodată mai bun decât acum. Există poveşti de succes, programe de pre-accelerare ca Innovation Labs şi de accelerare ca cele de pe lângă recent înfiinţatele fonduri de venture capital - Gapminder şi Earlygame.