Grupul MedLife şi-a majorat profitul de peste două ori în primele nouă luni din 2019, la 5,7 mil. lei (1,2 mil. euro)

Autor: Cristina Bellu 14.11.2019

Operatorul de servicii medicale private estimează afaceri de 200 mil. euro la finalul anului.Grupul de servicii medicale private MedLife (M-simbol bursier), controlat de familia Marcu, a raportat profit de 5,7 mil. lei la nouă luni din 2019, echivalentul unei creşteri de 134,6% faţă de perioada similară a anului trecut şi venituri operaţionale de 340,6 mil. lei, plus 9%

Potrivit reprezentanţilor companiei, clinicile şi spitalele au avut cea mai mare dinamică, aceste segmente înregistrând în primele nouă luni o creştere de 30%, respectiv 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, urmate de laboratoare si divizia corporate, cu procente de 13% şi 9%. Grupul a inregistrat cresteri de vanzari importante si pe divizia farmaciilor, de 10%, si pe cea de stomatologie, de 36%.

“Primele nouă luni ale acestui an au fost foarte dinamice, înregistrând rezultate în linie cu estimările iniţiale şi semnificativ peste ritmul de creştere al pieţei. În continuare am derulat un program intens de achiziţii, anunţând deja cinci achiziţii de la începutul anului şi pregătindu-ne pentru alte tranzacţii importante, pe care sperăm să le anunţăm până la finalul anului”, spune Mihai Marcu, Preşedintele şi CEO al MedLife Grup.