Mariana Miclăuş, director Metrorex: Magistrala 5 va fi gata în a doua jumătate a lui 2020

Autor: Laura Albu 14.11.2019

Mariana Miclăuş, noul director general al Metrorex, a declarat joi în cadrul inaugurării plăţii cu cardul contactless la metrou, că lucrările la Magistrala 5 vor fi finalizate în al doilea semestru al anului viitor, la acest moment acestea fiind realizate 87%.

"Sigur că noi ne dorim să finalizăm lucrările. Lucrările sunt finalizate în proporţie de 87%, dar mai sunt fronturi neatacate, personal, împreună cu colegii mei voi face o vizită pe şantier. O estimare este anul viitor, sfârşitul semestrului I, începutul semestrului II, sperăm să reuşim să finalizăm tot ceea ce s-a început", a declarat directorul general.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode a declarat la preluarea mandatului, de asemenea, că lucrările nu vor putea fi terminate în acest an.

"Ne asumăm să finalizăm Magistrala 5 pe tronsonul Drumul Taberei - Eroilor. (...) Din păcate, aşa cum arată lucrurile astăzi, acest obiectiv nu va putea fi recepţionat în anul 2019", a spus Lucian Bode.

După exiprarea mandatului de director general provizoriu al lui Marin Aldea, Consiliul de Administraţie a numit-o pe Mariana Miclauş la conducerea Metrorex începând cu 12 noiembrie.

Aceasta s-a ocupat anterior de Serviciul Managementul Finanţărilor Externe, potrivit unui comunicat al companiei.