Puterea unui investitor: Carl Icahn, care deţine 10% din Xerox, a mai cumpărat acţiuni de 1,2 miliarde dolari în HP pentru a forţa fuziunea celor două companii

Autor: Alex Ciutacu 14.11.2019

Investitorul Carl Icahn a cumpărat o participaţie de 1,2 miliarde dolari în HP Inc într-o încercare de a forţa fuziunea dintre producătorul de computere şi producătorul de imprimante Xerox Corp, susţinând că o uniune între acestea două ar aduce profituri ridicate pentru investitori, potrivit Wall Street Journal.

Icahn, care deţinea o participaţie de 10,6% în Xerox, deţine acum şi o participaţie de 4,24% în compania HP.

Un purtător de cuvânt al HP a declarat pentru Reuters că firma este conştientă de dorinţa lui Icahn, şi că este determinată să facă ce este mai bine pentru interesul acţionarilor HP.

Xerox a făcut o ofertă de circa 33 miliarde dolari sub formă de cash şi acţiuni pentru HP, o companie de trei ori mai mare decât Xerox. HP a confirmat oferta dar nu a dezvăluit suma.

„Cred că o combinaţie între cele două este cea mai logică variantă. Cred foarte mult în sinergii”, a spus Icahn, citat de WSJ.

Xerox crede că poate salva cel puţin 2 miliarde de dolari în costuri anuale din sinergii prin crearea unei companii comune cu HP, potrivit unor surse citate de Reuters.