Bugetul are o gaură de 21 mld. lei, iar miniştrii de Finanţe se acuză reciproc: Eugen Teodorovici, PSD, îl provoacă pe Florin Cîţu, PNL, la o discuţie publică vineri la ASE la ora 12:00

Autor: Răzvan Botea 14.11.2019

Fostul ministru al Finanţelor Eugen Teodorovici l-a provocat joi pe actualul ministru de Finanţe Florin Cîţu la o dezbatere publică pe tema bugetului pentru joi, la ora 12 la Academia de Studii Economice.

„Îl invit mâine pe Orban si Cîţu la o dezbatere publică pe tot ce înseamna economia României, mâine, la ora 12 la Academia de Studii Economice. Sunt convins că rectorul ASE va fi bucuros să găzduiască o astfel de discuţie”, a declarat Teodorovici, în cadrul unei conferinţe de presă.

Provocarea lansată de fostul ministru PSD vine în contextul în care actualul ministru, Florin Cîţu a lansat mai multe afirmaţii joi legate de finanţele României. Potrivit lui Cîţu, guvernele PSD au condus România după două bugete, un buget prezentat în Parlament şi altul nepublic, pentru finanţarea baronilor.

„Este a metoda folosită de Al Capone: un registru pentru Fisc şi unul pentru el (n.r. Teodorovici). Ce facem cu acest jaf şi cum îl împărţim? Pentru că ramânem cu intrebarea daca cei nevinovaţi care nu au participat la acest jaf trebuie sa plateasca sau măcar să plătească cei care au beneficiat de pe urma acestui plan” a spus Cîţu.

De asemenea, Florin Cîţu a mai spsu că bugetul nu se va îănchide la un defciit bugetar de sub 3% din PIB şi că există angajamente de plată neonorate în valoare de câteva miliarde de lei, afirmaţii care au fost contrazise de către fostul ministru Teodorovici.